Schapenkaas
Schapenkaas hoor en zie je niet veel in Nederland, wat ontzettend jammer is. Schapenkaas is uniek en de smaak is niet te vergelijken met geitenkaas of koeienkaas. Daarnaast bevat schapenkaas een hoger gehalte aan vitaminen, onder andere vitamine A, B en C. Deze vitaminen bevorderen een goede stofwisseling. Uniek is vitamine B13, oftewel orootzuur, staat bekend om zijn goede werking op je maag- en darmflora.
Deze schapenkazen zijn gemaakt van heerlijke, romige schapenmelk. De schapen lopen 24/7 buiten in de wei en geven dus echte weidemelk. De schapen eten grotendeels gras, maar eten ook hier en daar een paardenbloem mee, witte klaver, rode klaver en zijn dol op bloeiende brandnetels.
Schapenkaas is heerlijk op een kaas- en borrelplankje of gewoon als beleg op brood. Daarnaast kun je het ook geraspt over de pasta strooien of in salades en in andere gerechten is het ook heerlijk! De combinaties zijn oneindig.
Alle kazen worden rauwmelks verwerkt en op ambachtelijke wijze gemaakt in de kaasmakerij op de boerderij!